Foutmelding

Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (regel 1389 van /home/sandradj/domains/sandra-de-jongh.be/public_html/includes/bootstrap.inc).

Hoe werkt het?

Voor de opstart van een psychotherapeutisch proces, wordt er gestart met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek worden uw problemen zo goed mogelijk in kaart gebracht en worden uw wensen verduidelijkt. Als u uzelf, op basis van dit gesprek, voldoende comfortabel voelt om met mij op weg te gaan, dan wordt de therapie opgestart. Soms kan het zijn dat ik niet de meest aangewezen persoon ben om u te helpen bij uw problematiek en uw vraag en dan verwijs ik u door naar een collega die gespecialiseerd is in het behandelen van uw problematiek.

Wanneer u beslist om de therapie op te starten, gaat het over sessies van 50 minuten bij een individuele begeleiding en 1u bij een koppelgesprek. Een therapeutisch proces bestaat uit 3 fasen, namelijk de verkennende fase, de therapeutische fase en de afrondingsfase. Dit zijn geen afgebakende fasen, in realiteit lopen deze fasen continu door elkaar.
Tijdens de verkennende fase wordt uw problematiek verder verkend en uitgediept en wordt er bekeken waar u naartoe wil werken. Tijdens deze fase leren therapeut en cliƫnt elkaar beter kennen en kan het vertrouwen groeien.
Tijdens de therapeutische fase werkt u met de hulp van de therapeut aan uw problemen. Hoe dat er aan toe gaat, verschilt van persoon tot persoon.
Als u zich beter voelt, dan start de afrondingsfase. De therapeutische sessies worden, in samenspraak met de therapeut, afgebouwd.
Therapie is een proces dat gepaard gaat met ups en downs. Het is niet zo dat u zich na ieder gesprek beter voelt. Soms kan het zijn dat u zich gedurende een periode zelfs slechter voelt. Dat is eigen aan het therapeutisch proces, aangezien er vaak onaangename en moeilijke zaken besproken worden tijdens de therapie. Als therapeut help ik u doorheen deze moeilijke perioden. De therapeutische relatie staat immers altijd centraal.

Ik bied geen kant-en-klare oplossingen. Psychotherapie is een zoektocht naar zichzelf, de moeilijkheden en de mogelijkheden. Het is een samen zoeken naar nieuwe wegen, naar wat aanvaard moet worden en wat veranderd kan worden.

Binnen het kader van de Europese privacy wetgeving (GDPR) wordt alles in het werk gesteld om uw gegevens veilig te bewaren. Meer informatie hieromtrent kan u op deze pagina vinden